Neighborhood Centre
Neighborhood Centre
Neighborhood Centre
Neighborhood Centre
Neighborhood Centre
Neighborhood Centre
Neighborhood Centre
Neighborhood Centre

Leisure Feature

Neighborhood Centre

Shenzhen, China

Type
Commercial / Retail / Leisure
Status
Competition
Location
Asia
Client
Shenzhen-Shantou Special Cooperation Zone Investment Holding Co. Ltd.
Site Area
Plot size: 16195 sqm + City plaza area: 11809sqm
GFA
34880 sqm
Year
2014

Neighborhood Centre – Shenzhen, China

District: Shanwei Special Cooperation Zone of Shenzhen-Shantou

Invited Competition: Awarded First place

The new Neighborhood Centre is a central piece of the community-oriented facility, a masterplan designed to cater to an entirely new work-live-play district along the main infrastructural artery connecting Shantou and Shenzhen along the National road G324. Situated within the Shenzhen-Shantou special cooperation zone, the planning incorporates a series of commercial, cultural and community oriented facilities to add leisure and entertainment into a developing district. Forming the heart of the community by creating a community destination point with dynamic and active programs to cater to a wide range of users, offering community service functions on the ground floor, retail lifestyle on the second level, and entertainment and health related functions on the last two levels.

The multiple levels and multi-distributed spaces combine to create a “serendipedic promenade” of interactive community functions to activate the interiorized plaza space. These community amenities create a network of interactive platforms that bring users of all ages to the neighborhood centre in the in-between space of interior and exterior. The blurring of interior and exterior as well as the mixture of air and light, all endow each function with individuality and interconnection.
The Neighborhood Centre’s built form and urban landscape uniquely dialogue with one other, creating a cohesive and compelling experience of invitation. Transforming the exterior and interior, this new community landmark achieves spectacular complexity within design simplicity, inviting sensorial experience and the warmth community in a visually iconic design.
error:
© 1991-2018. Studio Georges Hung Limited. All rights reserved. Read our Content Use Policy.