Luohu Mix Use Complex
Luohu Mix Use Complex
Luohu Mix Use Complex
Luohu Mix Use Complex

Workplace Feature

Luohu Mix Use Complex

Shenzhen, China

Type
Workplace - Mixed Use
Status
Invited Consultation
Location
Asia
Client
Shenzhen Guosu Real Estate Co. Ltd.
Site Area
5,763 sqm
GFA
63,598 sqm
Year
2014

Luohu Mix Use Complex – Shenzhen, China

In Association with Executive Architects:
Huazhu Architectural & Engineering Co. Ltd. – Shenzhen

Awarded First Place

Conceived to generate a new urban hub for commercial, entertainment and leisure activities with a vibrant commercial center and an active public realm space for public gathering, retail-commercial events, and community leisure, the Luohu Mixed Use complex is an efficient eco-friendly development that re-energizes an existing urban context by creating a new commercial destination point within a confined urban fabric. The heart of the development lies in the idea of creating a true sense of public place as a key design driver, a vibrant and open civic/retail/ leisure plaza. The multi-functional plaza offers and fuses an active and dynamic public realm experience with direct access to all: the retail – leisure facilities; a civic and community gathering place for all users; and a major urban node for commercial-retail and leisure functions.

The twin towers at 120m tall are connected at the upper portion of the towers by a shared special amenity between the two distinct functions, a Skyclub featuring the health club, spa, lounge, gym, bio-café and bar feature breathtaking views and special services dedicated to the occupants of the commercial development. A distinctive architectural feature of the proposal, it is designed to become a destination point, drawing users within and from the exterior. Our conceptually innovative proposal brings in the necessary public/users through our uniquely appealing open platform. It provides fluid access to an organically and naturally lit retail/leisure experience: a groundbreaking invitation to exploration, promenade, and the discovery of the new Luohu Bao’an South road mixed use development.


error:
© 1991-2018. Studio Georges Hung Limited. All rights reserved. Read our Content Use Policy.