Family Leisure-Cultural Entertainment Centre
Family Leisure-Cultural Entertainment Centre
Family Leisure-Cultural Entertainment Centre
Family Leisure-Cultural Entertainment Centre
Family Leisure-Cultural Entertainment Centre
Family Leisure-Cultural Entertainment Centre


Leisure Feature

Cultural Entertainment Centre

Hainan, China

Type
Commercial-Retail-Leisure
Status
Feasibility Study
Location
Asia
Client
BPI Far East Real Estate, Sanya
Site Area
57, 843 sqm
GFA
120,262 sqm
Year
2013

Cultural Entertainment Centre Phoenix Island, Sanya, Hainan, China

Associated Executive Architect: BCCI Architects-Shenzhen

Situated underneath the high-end resort villa development of Phoenix Island in Sanya, the Family Leisure –Cultural Entertainment centre is a hybrid program that combines the entertainment destination points of a developing tourism industry of Sanya, providing a family destination point for the local inhabitants and to cultivate a cultural complex as a higher ideal of existence. The entertainment centre would include an art museum and a national treasure collection with an art exhibition promenade linking the street retail with a cine-plex and a Marine Cove water feature. Other entertainment features would include a heritage sea theme park on the ground level with multiple street retail connections, an extensive F&B court to cater to all tastes and culinary desires. Retail fashion outlet stores would be a main draw for tourists and locals alike seeking the latest fashion trends.

Composed of a series of stacked “pebbles”, the user experience is full of surprising spatial wonders and tangential vistas drawing the pedestrian on a poetic journey that blends culture, leisure and entertainment. The stacked pebbles are made of various sizes and reflect the functional programs: fashion outlet retail shops, street retail, cinema, museum, conference centre, & Art expo centre. Surface treatment of the pebbles varies from shiny, glistening metallic surface to perforated illuminating curved panels.

All orchestrated as a total experiential composition for the eyes and inner sensations. The public promenade is made of the interstitial spaces in between the pebbles. They incorporate the sensation of the curved surfaces of the pebbles. Guided by a strategic network of special event nodes, the pedestrian circulation interlaces itself around the pebbles and nodes, creating a dynamic and visually stunning experience.


error:
© 1991-2018. Studio Georges Hung Limited. All rights reserved. Read our Content Use Policy.