Hangyang Xinhe Towers

Hangyang Xinhe Towers

Nanning, China
  • Type: High Rise Towers
  • Status: Invited Competition – 1st place award
  • Year: 2010
  • Client: Guangxi Oriental Hangyang Investment Group
  • Site Area: 24 310 sqm
  • GFA: 301 550 sqm
  • In collaboration with: BCCI-SZ Architects

A commercial-retail development comprising of an iconic A commercial retail mix-use complex by any nature is a typology of contemporary modern life. It is a compact piece of urban culture that reflects the interdependence of work, leisure, consumption, economy and social interaction. This urban typology is not situated within an isolated island. It has a context with a complex web of infrastructure, existing urbanization, users, and economy. Its successful implementation lies in its link with the existing urban fabric, its response to the development program and its impact on the environment visually as well as addressing to issues of sustainability in a global sense as each new construction is an impact on the environment.

The typology is a result of contemporary social-urban development. By necessity, the architectural implementation also lies within a contemporary response. It challenges current monolithic urban structures that isolate the urban mass from its context and users and render the street-scape into a singular expression by promoting and inciting new uses of urban spaces through a mixture of programmed and serendipity urban events, creating a variety of urban spaces through scale fluctuations, height changes, and visual and tactile diversifications.

Featuring an iconic 250 meter high rise of grade – A office tower featuring unique sky gardens through shifting volumes is the primary feature of this development. Sitting at the cross road of a major urban re-development, the tower with its unique urban silhouette, creates an urban gateway into the re-development. The 250m tower is accompanied by a smaller 100m medium grade office tower generating an urban skyline profile.  The shared retail/entertainment podium linking both towers create a synergy between office and retail users, helping to drive traffic into the retail / entertainment spaces. The vertical layering of the podium volume creates a dynamic relationship with the large plaza plaza facing the primary boulevard and green belt.

Related Projects:

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!